Ароматизатори

Компанія Євроімпекс пропонує широкий асортимент ароматизаторів для виробництва продуктів спортивного і функціонального харчування  від провідних Європейських виробників та власного виробництва. Різні види таких продуктів потребують специфічних ароматизаторів зі спеціально підібраним складом ароматичних речовин та розчинників, що забезпечують оптимальну ціну і збереження смаку та аромату. В основному для цієї сфери використовують ароматизатори у вигляді порошку, серед яких особливо цікаві мікроінкапсульовані, які вивільняють ароматичні речовини тільки після розчинення у воді. В процесі зберігання такі ароматизатори захищені від випаровування та від впливу кисню вуглеводами, що входять до складу мікрокапсули.

Наш асортимент та досвід  допомагає клієнтам, що співпрацюють з нами, досягати гармонійного поєднання ароматичних і смакових властивостей продуктів і таким чином досягати успіхів у конкурентній боротьбі.

null

Ароматизатори

Харчові волокна

Цитрусові волокна Citri-Fi американської компанії Fiber Star є незамінним компонентом для багатьох продуктів спортивного і функціонального харчування завдяки своїм властивостям поглинати і утримувати воду, жири, а також емульгувати їх. Тому вони часто є незамінним компонентом у виробництві розчинних напоїв. Вони надають відчуття наповненості смаку багатьом продуктам, що мають містити клітковину в своєму складі.

Використання цих харчових волокон дозволить скоротити застосування емульгаторів і стабілізаторів, що містять Е індекси.

Застосування Citri-Fi збагачує продукти натуральною рослинною клітковиною, що можна відображати на етикетці.

null

Харчові волокна

Барвники

Ми можемо запропонувати повний набір барвників необхідних для виробництва продуктів спортивного і функціонального харчування. Для розчинних напоїв застосовують барвники у вигляді порошків, що відтворюють все багатство відтінків популярних фруктів. Серед такої гами переважає попит на червоні барвники карміни, порошок соку буряка. Для популярних цитрусових смаків зазвичай застосовують бета-каротини різного походження. Також користуються попитом карамельні барвники для шоколадних і  карамельних смаків.

null

Барвники

Рослинні екстракти

З давніх-давен до наших днів лікувальні властивості рослин постійно актуальні для всього людства, як джерело здоров’я і довголіття. Сучасні наукові досягнення та передові технології дозволяють використовувати корисні властивості рослин з ще більшою ефективністю для розробки продуктів, спрямованих на оптимальне підтримання та функціонування організму під час підготовки до тренувань, в процесі самого тренування та під час відновлення після нього. Крім того, вони можуть відігравати важливу роль у збагаченні корисності харчових продуктів, які входять в щоденний раціон людей, зайнятих спортом.

За майже 30 років ентузіазму та відданості справі разом зі своїми надійними партнерами компанія Plantex набула унікальних знань та навичок у галузі екстракції рослин. Саме тому ця компанія може запропонувати широкий асортимент унікальних продуктів та послуг.

Plantex виробляє рослинні екстракти найвищої якості для виробництва продуктів спортивного і функціонального харчування.

Компанія Plantex вирощує близько 250 видів рослин, а її каталог налічує понад 3000 найменувань рослинних екстрактів у сухій та рідкій формі, звичайних або органічних. Екстракти виробляються або у суворій відповідності з певною кількістю рослинної сировини або стандартизовані за активними корисними речовинами, що містяться в листях, корі, корінні та квітах.

Plantex виробляє екстракти на своєму новому виробничому майданчику в Сен-Мішель-сюр-Орж, що дозволяє гарантувати їх маркування «Зроблено у Франції».

null

Рослинні екстракти

Антиоксиданти

Продукти спортивного і функціонального харчування часто потребують застосування антиоксидантів у своєму складі через вплив кисню на чутливі компоненти складових порошкових сумішей. Чутливими до кисню зазвичай є деякі барвники з групи каротиноїдів, олії та жири, а також ароматичні компоненти.

Найбільш ефективним натуральним антиоксидантом є екстракт розмарину зі стандартизованим вмістом розмаринової або карнозинової кислот. Його часто комбінують з токоферолами для збільшення потужності в результаті їх синергетичній взаємодії.

В деяких випадках також ефективно застосування натуральних антиоксидантів з зеленого  чаю, виноградних кісточок та екстракту ацероли як найбагатшого природного  джерела аскорбінової кислоти.

Застосування антиоксидантів дозволить продуктам залишати найкращі смакові якості, гарний вигляд і корисність у продовж всього терміну зберігання.

null

Антиоксиданти

Фруктові та овочеві порошки

Ми пропонуємо порошки фруктів та овочів, що виробляють методом розпилювального сушіння, який дозволяє отримувати порошки, що легко розчиняються в воді, з гарним смаком і природним відтінком. Зазвичай використання тільки ароматизаторів не дозволяє приховати неприємні присмаки концентратів білків, амінокислот, рослинних екстрактів, вітамінів та інших активних речовин або потребує для цього завищених дозувань. Фруктові та овочеві порошки справляються з цим набагато краще, тому їх використання дуже часто є необхідним.

Крім того в деяких випадках можна впевнено заявляти, що застосування цих інгредієнтів додає продукту користі для здоров’я. Особливо це стосуються так званих «супер фруктів».

null

Фруктові та овочеві порошки

Натуральні молочні ароматизатори

Ми пропонуємо асортимент унікальних ароматизаторів  компанії Butter Buds (США). Цей виробник застосовує специфічну технологію ферментативного розчеплення молочних та рослинних жирів для отримання ароматизаторів на основі жирних кислот.

Завдяки наявності жирних кислот у таких ароматизаторах вони на відміну від багатьох інших присутніх на  ринку ароматизаторів дуже ефективно маскують неприємні присмаки від концентратів білків, амінокислот, рослинних екстрактів, вітамінів та інших активних речовин.

В асортименті, як звичайні ароматизатори молока,  вершків, масла, так і більш екзотичні – масло гі та соте.

null

Натуральні молочні ароматизатори

Дріжджові екстракти

Дріжджові екстракти  – це незамінні інгредієнти для покращення смаку різноманітних продуктів. Ці інгредієнти можуть допомогти зменшити дозування ароматизаторів, зробити їх смак більш тривалим і яскравим, приховати неприємні присмаки.

Крім того дріжджові екстракти  – це джерело вільних амінокислот і коротких поліпептидів, що легко засвоюються навіть у людей з порушенням травлення білків.

null

Дріжджові екстракти

Бета глюкан

Бета глюкан – найкорисніший із існуючих інгредієнтів для покращення здоров’я. Зараз цей полісахарид з клітинної стінки дріжджів має грандіозний попит на ринку, оскільки це дуже корисний для здоров’я імунної системи продукт із величезною доказовою базою.

При цьому необхідно відрізняти дію Бета глюкану від дії препаратів, що стимулюють імунну систему. Дія препаратів, що стимулюють імунну систему, може призвести до надактивної реакції організму та сприятиме виникненню автоімунитетного захворювання. Бета глюкан підвищує ефективність роботи імунної системи, не приводячи організм у стан надмірної реакції. Модулювання імунної системи бета-глюканами може бути викликано зміною активності макрофагів та Т-клітин (лімфоцитів), яка є похідною від продукції експресії різних цитокінів (Borchers та колектив, 1999). Дія на макрофаги проявляється у підвищенні їх функціональності, що дозволяє знаходити та усувати в організмі інфекції та чужорідні речовини, підвищувати виробництво цитокінів (інтерферон та інтерлейкіни), тим самим підвищуючи специфічну й неспецифічну імунні реакції організму (Chihara, 1992; Czop та колектив, 1989).

Бета-глюкан не тільки активує імунокомпетентні клітини, а й збільшує швидкість їхнього дозрівання, і, що дуже суттєво, збільшує їхній життєвий термін.

Цей інгредієнт широко застосовується для спортивного харчування, так як дозволяє організму спортсмена швидше відновлюватися після навантажень, а також покращує стан суглобів та м’язів завдяки його здатності знімати запалення.

Найбільш поширеним джерелом бета-глюканів є стінки клітин хлібопекарських дріжджів Saccharomyces cervevisial. Ми пропонуємо 70% бета-глюкан з такого джерела від компанії Angel Yeast Co., Ltd.

null

Бета глюкан

Фосфоліпіди та функціональні лецитини

Ми пропонуємо широкий асортимент лецитинів та інших фосфоліпідів рослинного (соєві, рапсові та соняшникові) і тваринного походження (яєчні та морські фосфоліпіди) виробництва Компанії Novastell.

Лецитини та інші фосфоліпіди є джерелами фосфатидилхоліну, фосфатидилетаноламіну, фосфатидилсерину, фосфатидної кислоти, докозагексаєнової кислоти (ДГК) (незамінна поліненасичена жирна кислота класу Омега-3), а також натуральні антиоксиданти змішані токофероли, спеціальні олії та натуральні екстракти, що базуються вільних та етерифікованих фітостеринах.

Ці продукти є здоровими та ефективними біоактивними інгредієнтами для спортивного харчування.

Їх використовують  з наступними цілями:

  • Фосфоліпіди можуть допомогти підвищити працездатність за рахунок покращення всмоктування жирів і енергетичного обміну.
  • Фосфоліпіди необхідні для відновлення м’язів після тренування.
  • Фосфоліпіди допомагають підтримувати імунну систему і знизити ризик захворювань через ослаблення імунної системи при інтенсивних навантаженнях
  • Фосфоліпіди можуть допомогти знизити біль у суглобах і покращити їх рухливість.
  • Фосфатидилхолін допомагає знизити рівень холестерину і ризик серцево-судинних захворювань.
  • Фосфатидилхолін є джерелом холіну з якого утворюється ацетилхолін, що забезпечує проходження сигналів через нервову систему і впливає на здатність м’язів до скорочення. Тож таким чином вживання додаткове вживання цього інгредієнту покращує витривалість. Як джерело холіну фосфатидилхолін у 12 разів ефективніший, ніж солі холіну.
  • Фосфоліпіди та Омега-3 покращують транспортування кисню кров’ю
  • Фосфатидилсерин допомагає знизити рівень стресу, що виникає при інтенсивних навантаженнях, завдяки чому покращується розвиток м’язів і підвищується концентрація та швидкість реакції
null

Фосфоліпіди та функціональні лецитини

Інформація

За додатковою інформацією звертайтеся до наших менеджерів