Барвники

В нашій країні дозволене використання барвників в м’ясних продуктах досить обмежене. В основному використовуються жовто-оранжевий барвник аннато, карамель і деколи червоний кармін для забарвлення ковбасних оболонок. В світі для м’ясних  продуктів багато використовують кармін і паприку.

Барвники дуже необхідні при виробництві вегетаріанських аналогів м’ясних продуктів. Для імітації відтінка м’яса зазвичай використовують концентрат бурякового соку з додаванням простої карамелі, а також деколи оранжевих барвників  бета-каротину і паприки. Іноді використовують червоний оксид заліза.

null

Барвники

Фруктові та овочеві порошки

Ми пропонуємо порошки фруктів та овочів, що виробляють методом розпилювального сушіння, який дозволяє отримувати порошки, що легко розчиняються в воді, з гарним смаком і природним відтінком. Такі інгредієнти можуть використовуватись як декор або інгредієнт рецептури, якщо внесення додаткової кількості води з концентрованими соками або фруктовими наповнювачами небажане. Спосіб застосування продуктів залежить лише від вашої фантазії. А ми в свою чергу зробимо все, щоб допомогти вам з вибором і використанням наших продуктів.

null

Фруктові та овочеві порошки

Ароматизатори

Компанія Євроімпекс пропонує широкий асортимент ароматизаторів для м’ясних продуктів і їх вегетаріанських аналогів від провідних Європейських виробників та власного виробництва. Різні види таких продуктів потребують специфічних ароматизаторів зі спеціально підібраним складом ароматичних речовин та розчинників, що забезпечують оптимальну ціну і збереження смаку та аромату

Наш асортимент, та досвід  допомагає клієнтам, що співпрацюють з нами, досягати гармонійного поєднання ароматичних і смакових властивостей продуктів і таким чином досягати успіхів у конкурентній боротьбі.

null

Ароматизатори

Харчові волокна

Цитрусові волокна Citri-Fi американської компанії Fiber Star є незамінним компонентом для багатьох м’ясних продуктів і їх вегетаріанських аналогів завдяки своїм властивостям поглинати і утримувати воду, жири, а також емульгувати їх .

Використання цих харчових волокон дозволить скоротити застосування емульгаторів і стабілізаторів, що містять Е індекси. Також дозволить зменшити вміст  жиру з мінімальним впливом на смак продукту.

Застосування Citri-Fi збагачує продукти натуральною рослинною клітковиною, що можна відображати на етикетці.

Унікальним продуктом незамінним для виробництва вегетаріанських аналогів м’ясних продуктів є текстурована цитрусова клітковина Citri-Fi ТХ20 яка розроблена для імітації м’ясних волокон.

null

Харчові волокна

Натуральні молочні ароматизатори

Хочемо звернути Вашу особливу увагу на асортимент унікальних ароматизаторів  компанії Butter Buds (США). Цей виробник застосовує специфічну технологію ферментативного розчеплення молочних та рослинних жирів для отримання ароматизаторів на основі жирних кислот.

В асортименті, як звичайні ароматизатори молока,  вершків, масла, так і більш екзотичні – масло гі та соте.

Також дуже популярні в асортименті  Butter Buds сирні ароматизатори. Кожен вид ароматизатору певного типу сиру може мати варіанти молодий, середньої витримки або сильно зрілий.

Всі ці ароматизатори знаходять застосування у виробництві  м’ясних варених ковбас, сосисок, бюргерів та котлет, а також і їх вегетаріанських аналогів, для надання їм специфічних апетитних присмаків.

null

Натуральні молочні ароматизатори

Антиоксиданти

Найбільш ефективним натуральним антиоксидантом є екстракт розмарину зі стандартизованим вмістом розмаринової або карнозинової кислот. Його часто комбінують з токоферолами для збільшення потужності в результаті їх синергетичній взаємодії.

В деяких випадках також ефективно застосування натуральних антиоксидантів з зеленого  чаю, виноградних кісточок та екстракту ацероли як найбагатшого природного  джерела аскорбінової кислоти.

Застосування антиоксидантів дозволить продуктам залишати найкращі смакові якості і гарний вигляд у продовж всього терміну зберігання.

null

Антиоксиданти

Сирні порошки

Сирні порошки використовуються для додання смаку, аромату, поживної цінності та покращення текстури деяких м’ясних виробів.

Для покращення смаку сирні порошки зазвичай застосовують разом з дріжджовими екстрактним, які роблять їх смаки  більш виразними і яскравими, допомагають подовжити смак і зменшити дозування.

Найбільш популярний в нашому асортименті сирний порошок чеддер, який ми завжди маємо на складі у великій кількості.

null

Сирні порошки

Екстракти спецій та ароматичні екстракти

Зазвичай їх використовують у вигляді олеорезинів – це екстракти рослинного походження, які містять в собі розчинені у жирах речовини.

Процес отримання олеорезинів може відрізнятися залежно від особливостей рослинного сировини, але основними етапами є холодне або гаряче пресування та екстракція органічними розчинниками. Після екстракції розчинники випаровують в результаті залишаться олеорезини до складу яких входять ефірні олії – леткі сполуки, що забезпечують запах і смоли, що в основному дають смак.

Застосування олеорезинів для виробництва м’ясних продуктів і їх вегетаріанських аналогів має багато переваг у порівнянні з молотими спеціями.

null

Екстракти спецій та ароматичні екстракти

Дріжджові екстракти

Незамінні інгредієнти для покращення смаку різноманітних продуктів. Ці інгредієнти можуть допомогти зменшити дозування ароматизаторів, зробити їх смак більш тривалим і яскравим, приховати неприємні присмаки, а також зменшити кількість солі в продуктах без втрати привабливого для споживача смаку, що зробить їх більш корисними для здоров’я.

Особливо важливу роль ці продукти відіграють у виробництві вегетаріанських аналогів м’ясних продуктів, бо дозволять покращити смак і замаскувати присмаки компонентів рослинного походження. Також замінити м’ясний білок можна 80% дріжджовим білком, який по амінокислотному складу практично не поступається білкам тваринного походження.

null

Дріжджові екстракти

Хрустка смажена цибуля

Смажена цибуля чудово підходить для м’ясних продуктів і їх вегетаріанських аналогів. Вона має багатий, карамелізований смак, який може додати глибини та апетитності цим продуктам.

Ще більш чудового результату можна досягти використовуючи смажену цибулю разом з технологічними ароматизаторами, дріжджовими екстрактами і ГРБ відповідної смакової направленості.

null

Хрустка смажена цибуля

Гідролізовані білки та технологічні ароматизатори

Гідролізовані рослинні білки (ГРБ) є джерелом вільних амінокислот і ароматичних речовин.

ГРБ виробляються у неосвітленому та освітленому вигляді. Неосвітлені застосовують у продуктах зі смаком темного м’яса, освітлені — для продуктів зі смаком м’яса птиці, риби, морепродуктів.

Технологічні ароматизатори утворюються з застосуванням ГРБ і дріжджових екстрактів в присутності вуглеводів в результаті тих самих прийомів та процесів, що застосовуються при звичайному приготуванні їжі. Технологічні ароматизатори мають баланс верхніх та нижніх нот характерний для природних харчових продуктів.

Важливою особливістю технологічних ароматизаторів,  ГРБ і дріжджових екстрактів є їхня здатність подовжувати смак ароматизаторів, що містять переважно леткі компоненти – так звані топ-ноти. Вони сильно пахнуть, але їх відчуття у роті швидко зникає. Тож поєднання таких ароматизаторів з ГРБ і дріжджовими екстрактами допоможе зробити смак і аромат продуктів з їх застосуванням більш інтенсивним,  тривалим і збалансованим, а також допоможе зменшити дозування ароматизаторів.

null

Гідролізовані білки та технологічні ароматизатори

Фосфоліпіди і лецитин

Лецитин додають для поліпшення емульгації між жиром та водою у м’ясних сумішах. Це допомагає забезпечити однорідність та стабільність структури ковбас, сосисок та інших виробів.
Через поліпшення текстури та консистенції м’ясних продуктів, лецитин робить їх більш соковитими та ніжними.
Лецитин може впливати на зовнішній вигляд та колір м’ясних продуктів, роблячи їх більш привабливими для споживача.

null

Фосфоліпіди і лецитин

Інформація

За більш детальною інформацією звертайтеся до наших менеджерів