Антиоксиданти
Важливим аспектом якості харчових продуктів є їхній захист від окислення. Окисні процеси не тільки погіршують смак і зовнішній вигляд продуктів, але й негативно впливають на здоров’я ще до того, як споживач відчує результати цих процесів органолептично. Тому в сучасній харчовій промисловості широко використовують антиоксиданти як синтетичні, так і натуральні. Застосування синтетичних антиоксидантів таких як Е319, Е320 і Е321 викликає все більшу стурбованість споживачів, оскільки деякі дослідження ставлять під сумнів їхню безпеку. Наприклад, з 1970 р. добавка Е321 була заборонена в деяких країнах. Споживачі дедалі більше віддають перевагу продуктам із так званою «чистою етикеткою». На щастя, зараз у розпорядженні технологів є великий вибір антиоксидантів натурального походження, які не тільки не викликають будь-яких підозр у небезпеці, а навпаки розглядаються як корисні речовини.
Натуральні антиоксиданти є у традиційних продуктах харчування. Найбільш широке застосування отримали натуральні антиоксиданти на основі екстрактів ацероли (як найбільш багате джерело натурального вітаміну С), концентрати соків лайма та лимона (як джерело натуральної лимонної кислоти), токоферолів, зеленого чаю, виноградної кісточки, гранату, оливок та розмарину. Останній антиоксидант є найбільш ефективним у захисті жирів від окислення.
Застосування натуральних антикосидантів у харчових продуктах допоможе зберегти їх смакові якості та стабілізувати колір у процесі зберігання.
Важливим аспектом якості та ефективності таких антиоксидантів є їх стандартизація.
Широкий асортимент натуральних антиоксидантів і багатий досвід їх застосування дозволяє клієнтам компанії “Plant-Ex Ingredients Ltd.” досягти вражаючих результатів у захисті продуктів від окислення і значно покращити їх якість, що, безперечно, гідно оцінюється споживачем.