Здоровий раціон харчування повинен включати 2-3 порції фруктів і 3-5 порцій овочів на день. Нажаль не завжди є можливість мати при собі свіжі фрукти та овочі при сучасному динамічному способі життя. Але покращити раціон допомагають продукти, що містять в своєму складі фруктові та овочеві порошки. Без них не можливо виробляти високоякісні продукти швидкого приготування, такі як порошкові напої, соуси, супи, приправи. Також фруктові та овочеві порошки незамінні при виробництві корисних кондитерських виробів, при спортивному харчуванню та вживанні БАДів.

Якість фруктових та овочевих порошків залежить від кількох основних факторів. До них, в першу чергу, відносять технологічні процеси помелу та сушіння, а також умови зберігання.

При виробництві фруктових та овочевих порошків використовуються 4 види сушіння:

  • Холодне розпилювальне сушіння
  • Низькотемпературне сушіння
  • Барабанна сушка
  • Вакуумне сушіння

Компанія «Plant-Ex» при виробництві фруктових порошків використовує метод розпилювальної сушки концентратів фруктових соків та пюре. Завдяки цьому декларує свою продукцію одним з наступних варіантів (на вибір замовника):

– «Порошок екстракту X»,
– «Порошок соку / пюре X» або
– «Натуральний X Ароматизатор».

Напр.: «Порошок екстракту полуниці», «Порошок полуничного соку» або «Натуральний полуничний ароматизатор»

Переваги використання екстрактів фруктових порошків Plant-Ex:

– Порошки можна зберігати при температурі навколишнього середовища (на відміну від охолоджених або заморожених продуктів)

– Декларування чистої етикетки

– Конкурентоспроможні ціни та невеликі мінімальні замовлення

– Більш зручне використання та довший термін зберігання (в порівнянні з рідкими соками)

– Органічність деяких фруктових порошків

– Використовується внутрішня розпилювальна сушка, що забезпечує повну відстежуваність на всьому ланцюжку виробництва

– Порошки цитрусових можна стандартизувати за вмістом лимонної кислоти, так само, як порошок соку ацероли стандартизований за вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С).

ВИРОБНИКИ

Сфери застосування

null

Продукти харчування

null

Алкогольні та безалкогольні напої

null

Фармацевтична та БАД

null

Спортивне та функціональне харчування

null

Парфюмерно-косметична