Здоровий раціон харчування повинен включати 2-3 порції фруктів і 3-5 порцій овочів на день. Нажаль не завжди є можливість мати при собі свіжі фрукти та овочі при сучасному динамічному способі життя. Але покращити раціон допомагають продукти, що містять в своєму складі фруктові та овочеві порошки. Без них не можливо виробляти високоякісні продукти швидкого приготування, такі як порошкові напої, соуси, супи, приправи. Також фруктові та овочеві порошки незамінні при виробництві корисних кондитерських виробів, при спортивному харчуванню та вживанні БАДів.
Якість фруктових та овочевих порошків залежить від кількох основних факторів. До них, в першу чергу, відносять технологічні процеси помелу та сушіння, а також умови зберігання.
При виробництві фруктових та овочевих порошків використовуються 4 види сушіння:
- Холодне розпилювальне сушіння
- Низькотемпературне сушіння
- Барабанна сушка
- Вакуумне сушіння
Компанія «Plant-Ex» при виробництві фруктових порошків використовує метод розпилювальної сушки концентратів фруктових соків та пюре. Завдяки цьому декларує свою продукцію одним з наступних варіантів (на вибір замовника):
– «Порошок екстракту X»,
– «Порошок соку / пюре X» або
– «Натуральний X Ароматизатор».
Напр.: «Порошок екстракту полуниці», «Порошок полуничного соку» або «Натуральний полуничний ароматизатор»