Барвники

Ми можемо запропонувати Вам повний набір барвників та забарвлюючих інгредієнтів необхідних для виробництва алкогольних та безалкогольні напої.

Найчастіше для виробництва напоїв використовуються карамельні барвники і карамелізовані цукрові сиропи. Наш постачальник – французька компанія “Nigay” є визнаним в світі експертом у виробництві такої продукції. Для міцних алкогольних напоїв використовують карамельні барвники E150a і E150b, які стійкі в спиртових напоях. E150b є незамінний при виробництві бренді і коньяку, оскільки барвник проявляє необхідну стійкість і відповідний відтінок. При виробництві пива використовують барвник Е150с.

Для безалкогольних напоїв, як правило, використовують карамелізований цукровий сироп або карамель Е150а, що має золотисто-коричневий відтінок характерний для так званих «ретро-напоїв» і карамель E150d, що має темно-коричневий колір.

Для напоїв використовують барвники та забарвлюючі інгредієнти, що відтворюють все багатство відтінків фруктів. Серед такої гами переважає попит на червоні барвники антоціани зі шкірки винограду, соку чорної моркви, солодкої картоплі, капусти та редису.

Також одним з найбільш вживаним при виробництві напоїв барвником є бета-каротин, оскільки надає напоям цитрусовий смак, що є дуже популярним в напоях. Барвники на основі бета-каротину можуть давати прозорі і замутнені розчини.

null

Барвники

Натуральні рослинні екстракти

Виробництво напоїв висуває особливі вимоги до якості рослинних екстрактів – екстракти повинні давати стійкі, прозорі розчини та мати стандартизований вміст біологічно активних речовин.

Екстракти однієї і тієї ж рослини можуть мати різні особливості. Наприклад, екстракт зеленого чаю може бути отриманий таким чином, щоб внести в кінцевий продукт максимальну кількість антиоксидантів, які додають характерний смак. Або ж якщо даний екстракт призначений для енергетичного напою, екстракцію здійснюють з метою досягнення максимальної концентрації натурального кофеїну. Крім того, із зеленого чаю можуть екстрагувати L-тіанін, який допомагає знижувати тривожність і боротися зі стресом.

Багато рослинних екстрактів цінуються не лише за їхню біологічну активність, але й за специфічні смакоароматичні якості.

Найбільш популярні екстракти в нашому асортименті:

Екстракт гуарани

Екстракт зеленого чаю

Екстракти кави (різні сорти та ступінь обсмажування)

Екстракт ацероли

Екстракт ехінацеї

Екстракт женьшеню

Екстракт лимоннику

Екстракти дубу

Екстракт катіф

null

Натуральні рослинні екстракти

Ароматизатори

Компанія “Євроімпекс” пропонує широкий асортимент ароматизаторів для виробництва різноманітних напоїв  від провідних європейських виробників та власного виробництва. Різні види напоїв потребують специфічних ароматизаторів зі спеціально підібраним складом ароматичних речовин та розчинників, що забезпечує збереження смаку та аромату.

В нашій країні одним з найпопулярніших напоїв є квас, для виробництва якого ми пропонуємо концентрат, який надає одразу і відповідний смак, і забарвлення.

Дуже популярними є напої цитрусової групи. Для їх виробництва ми пропонуємо ароматизатори на основі цитрусових олій.

Ми також можемо запропонувати для вашого виробництва кінцевого продукту ароматичні емульсії, які окрім смаку дають замутнення і необхідне забарвлення. Користується попитом також  нейтральний замутнювач, який виробники напоїв можуть самостійно комбінувати з барвниками і ароматизаторами.

Наш асортимент продукції та досвід допомагають нашим клієнтам отримати гармонійне поєднання ароматичних і смакових властивостей кінцевих продуктів і, таким чином, досягати успіхів у конкурентній боротьбі.

null

Ароматизатори

Харчові волокна

Цитрусові волокна Citri-Fi американської компанії “Fiber Star” є незамінним компонентом при виробництві багатьох напоїв завдяки своїм властивостям стабілізації напоїв та покращення їх смаку, надаючи відчуття наповненості та збалансованості.

Це особливо актуально для густих напоїв, які набувають все більшої популярності в усьому світі. Використання харчових волокон у напоях дає змогу збагатити їх натуральною рослинною клітковиною і дозволяє заявляти про це на етикетці

null

Харчові волокна

Дріжджові екстракти

Незамінними інгредієнтами для покращення смаку різноманітних продуктів, в тому числі і напоїв, є дріжджові екстракти. Вони допомагають зменшити використання ароматизаторів, зробити смак продуктів та напоїв більш збалансованим, тривалим і яскравим, приховати неприємні присмаки (надмірну кислотність, гіркуватість, терпкість, лакричний та металевий присмак), а також зменшити кількість цукру без втрати привабливого для споживача смаку, що зробить їх більш корисними для здоров’я.

Особливо важливу роль дріжджові екстракти відіграють у виробництві вегетаріанських продуктів, бо дозволять покращити смак і замаскувати присмаки компонентів рослинного походження у напоях з даванням рослинного молока. Також замінити молочний білок можна 80% дріжджовим білком, який по амінокислотному складу практично не поступається білкам тваринного походження.

Деякі дріжджові екстракти після специфічної обробки мають темне забарвлення і характерні для коричневих напоїв присмаки. Вони особливо доречні для кавових та кофейних напоїв.

null

Дріжджові екстракти

Антиоксиданти

Деякі напої потребують застосування антиоксидантів у своєму складі через нестабільність барвників і ароматичних компонентів.

Найбільш ефективним натуральним антиоксидантом є екстракт розмарину зі стандартизованим вмістом розмаринової або карнозинової кислот. Його часто комбінують з токоферолами для збільшення потужності в результаті їх синергетичній взаємодії.

Також при виробництві напоїв ефективним є використання натуральних антиоксидантів зеленого чаю, виноградних кісточок та екстракту ацероли, як найбагатшого природного джерела аскорбінової кислоти.

Використання антиоксидантів дозволяє напоям зберігати смакові властивості і привабливий вигляд упродовж всього терміну споживання.

null

Антиоксиданти

Фосфоліпіди і лецитин

Фосфоліпіди і лецитин використовують в напоях з метою збільшення їх корисності для здоров’я, а також для емульгації компонентів і стабілізації емульсій, що сприяє стійкості та підтриманню однорідності вигляду напою.
Лецитин допомагає формуванню кремового або пінного шару на поверхні напою.
Багато ароматичних речовин жиророзчинні за своєю природою. Завдяки своїй ліпофільності, лецитин допомагає в розчиненні та рівномірному розподілі ароматизаторів у напою.
Також лецитин сприяє розчинності вітамінів та мінералів у водо-розчинних напоях.

null

Фосфоліпіди і лецитин

Інформація

За додатковою інформацією звертайтеся до наших менеджерів