Гідролізовані рослинні білки (ГРБ) є натуральними підсилювачами смаку гастрономічних продуктів. Компанія “Оркла” виробляє ГРБ у рідкій, пастоподібній та порошковій формах. ГРБ виготовляються з сої, пшениці, кукурудзи, ріпаку, рису або суміші цих продуктів.

ГРБ зазвичай використовують при виробництві супів, соусів, консервів, підлив, приправ, снеків, м’ясних, рибних та вегетаріанських продуктів.

Для надання гармонійного смаку та аромату м’ясних та рибних продуктів в усьому світі найбільш широко використовують технологічні ароматизатори – це продукт, що виникає в ході контрольованої термічної обробки суміші інгредієнтів, що не обов’язково мають власні смако-ароматичні властивості, але містять амінний азот і суміш цукрів, що редукують. В якості джерела амінного азоту зазвичай використовують гідролізовані рослинні білки і дріжджові екстракти. Смако-ароматичні речовини за таких умов утворюються в ході реакції Маяра.
У результаті реакції виникають смако-ароматичні речовини, які також часто мають характерне коричневе забарвлення. Технологічні ароматизатори утворюються в результаті тих самих прийомів та процесів, що застосовуються при звичайному приготуванні їжі. Технологічні ароматизатори мають баланс верхніх та нижніх нот характерний для природних харчових продуктів.

Технологічні ароматизатори наповнюють продукт не лише запахом, а й надають повноти смаку, оскільки виготовлені на основі ГРБ.

ВИРОБНИКИ

Натуральні яловичі екстракти

Натуральний яловичий екстракт – це побічний продукт виробництва консервованої яловичини, у виробництві якого використовується лише м’ясо місцевих порід вільного випасу (вирізка задньої частини та передньої чверті). У виробництві не використовується м’ясо на кістці, ММО, мозок чи хребетний стовп. Рівень креатину становить 3-7% і залежить від вмісту солі в екстракті.

Компанія «Оркла» виробляє порошкові яловичі екстракти, висушені вакуумним сушінням з різним вмістом солі: 5%, 35% та 50%.

У технології виробництва екстрактів застосовується безперервна потокова лінія та спеціально розроблена упаковка, що перешкоджає проникненню атмосферної вологи в готовий продукт. Як і для інших екстрактів, цей захист важливий, тому що продукт гігроскопічний.

 Код продукту Найменування продукту Смаковий профіль
233 HVP 2M-P1 Темний порошок (соя) Пікантний, м’ясний, з горіховим та масляним присмаком
1021 Порошок екстракту яловичини (5% солі) Натуральний смак яловичого бульйону
313 HVP 2M-1 Паста темна (соя) Пікантний, м’ясний, з горіховим та масляним присмаком. Ідеальне рішення для виробництва соєвого соусу
283 HVP 2L-P1 Світлий порошок (соя) Пікантний, м’ясний, універсальний підсилювач смаку
4905 HVP M Світлий порошок (кукурудза) Пікантний, м’який м’ясний універсальний підсилювач смаку
9202 HVP M Порошок (кукурудза) Пікантний м’ясний
7328 HVP H Світлий порошок (пшениця) Пікантний м’ясний
7529 HVP H порошок (пшениця) Пікантний, м’ясний, з кислуватим горіховим та масляним присмаком. Прекрасний для приправ для салямі
17592 HVP Ріпаковий темний порошок Пікантний, м’який м’ясний
17593 HVP Ріпаковий світлий порошок Пікантний, м’який м’ясний, універсальний підсилювач смаку
24717 HVP SL M-A Пікантний та соковитий насичений базисний смак м’яса з підсмаженою нотою, м’який аромат, колір червонувато-коричневий
24719 HVP SL С-A Смак та аромат пікантного помірно просмаженого курчати, колір жовтувато-коричневий
Ароматизатори м'ясного смаку
Код продукту Найменування продукту Смаковий профіль/колір
3191* М’ясний ароматизатор 46 I-Y М’який м’ясний смак з горіховою нотою, колір жовтувато-коричневий
7370 Ароматизатор пікантний Смак копченої шинки/бекону, колір жовтувато-коричневий
8725* М’ясний  ароматизатор Пікантний та соковитий насичений базисний смак м’яса з підсмаженою нотою, м’який аромат, колір жовтувато-коричневий
8727* Ароматизатор соковитого м’яса з цибулею Смак м’яса зі смаженою цибулею
8662 Пікантний ароматизатор – РСЕ Хороший підсилювач смаку, м’ясний
15093 Пікантний ароматизатор – РСЕ Хороший підсилювач смаку, м’ясний. Без доданого глутамату натрію
12050 Пікантний ароматизатор BGG Хороший підсилювач смаку, пікантний м’ясний, з нотками сушених грибів, колір сірувато-коричневий
Ароматизатори грибів
Код продукту Найменування  продукту Смаковий профіль/колір
0498 Концентрат грибного бульйону Характерний смак приготовлених грибів, коричневий колір
0788 Концентрат грибного бульйону Характерний смак приготовлених грибів
Ароматизатори смаку яловичини
Код продукту Найменування продукту Смаковий профіль
16954 Ароматизатор копченої шинки Не містить глутамату натрію
3479 Ароматизатор смаженої яловичини Типовий смак смаженої яловичини, соковитий, колір світло-коричневий
14012 Ароматизатор соковитої смаженої яловичини – V Смак соковитої засмаженої у власному соку яловичини, легка кислинка, колір коричневий
7467* Посилений ароматизатор яловичини Смак пікантної соковитої просмаженої яловичини, горіховий присмак, колір коричневий
7484 Ароматизатор пікантної яловичини Соковитий та яскравий смак пікантної яловичини помірно просмаженої на вугіллі, апетитний м’який запах, колір коричневий
7489 Посилений ароматизатор яловичини Смак та аромат соковитої яловичини, слабка кислувата карамельна нота, м’який аромат, колір пісочно-коричневий
8726 Ароматизатор соковитої смаженої яловичини Смак цільного шматка яловичини засмаженого з кров’ю, насичений запах, колір коричневий
8734* Темний яловичий ароматизатор 64-S Смак сильно смаженої яловичини, колір темно-коричневий
Ароматизатори смаку курки
Код продукту Найменування продукту Смаковий профіль
15092 Ароматизатор соковитої смаженої курки Не містить доданого глутамату натрію
16701 Ароматизатор вареної курки Смак міцного курячого бульйону, м’який запах, колір світло-жовтий
7371 Ароматизатор вареної жирної курки Смак вареної курятини, м’який запах, колір жовтий
7470 Ароматизатор курячих  грудок Насичений смак білого м’яса курчати
7491 Ароматизатор соковитої смаженої курки Характерний смак соковитої смаженої курки
7492 Ароматизатор смаженого курчати Смак і аромат пікантного помірно просмаженого курчати (рекомендується для вегетаріанських продуктів), колір жовтий
9301 Ароматизатор курячий Н Насичений смак вареної курки, колір світло-жовтий

Сфери застосування

null

Продукти харчування