“Fiberstar, Inc.” є провідним світовим виробником та постачальником високоякісної цитрусової клітковини з великим досвідом у галузі харчової промисловості.

“Fiberstar, Inc.” використовує інноваційні технології для ефективного виробництва цитрусової клітковини під торговою маркою «Citri-Fi»., надаючи клієнтам сучасні та конкурентоспроможні рішення.

Компанія пропонує різноманітні види цитрусової клітковини, відповідаючи різним потребам харчової промисловості. Їх асортимент включає продукти різної текстури та складу.

Завдяки стратегічно вигідному розташуванню свого виробництва біля джерел сировини та логістичних центрів, “Fiberstar, Inc.” забезпечує ефективне постачання своїх продуктів клієнтам по всьому світу.

Цитрусова клітковина виготовляється з клітин соку, шкірки, м’якоті та серцевини апельсинів, лимонів, лаймів, грейпфрутів, мандаринів.

Дані харчові волокна не входять в перелік продукції, яка має маркуватися індексом «Е».

Citri-Fi виготовляється за запатентованою технологією, розробленою у “Fiberstar, Inc.”, щоб зберегти свій природний склад. Загальний вміст харчових волокон в Citri-Fi коливається від 74% до 75%, причому половина є розчинними, а половина нерозчинними. Внаслідок цього Citri-Fi є дуже цінним продуктом для здорового харчування.

“Fiberstar, Inc.” бере для свого виробного процесу як сире цитрусове волокно після процесу віджиму соку. Клітинну структуру натуральних волокон механічно оброблюють для створення розширеної площі поверхні, що стає характерною відзнакою торгової марки Citri-Fi.

Сировина Вигляд цитрусового волокна до механічної обробки Вигляд обробленого цитрусового волокна “Citri-Fi”

Ця цитрусова клітковина забезпечує високу вологоутримувальну здатність, властивості зв’язування олії та гелеутворення на додаток до чистого смаку та приємних відчуттів в роті.

Citri-Fi можна використовувати для заміни багатьох типів олій та жирів з ціллю зменшення калорійності і покращення економічної ефективності виробництва харчових продуктів.

Широко застосовують цю цитрусову клітковину для заміни яєць і емульгаторів.

Завдяки своїм унікальним покращеним властивостям цитрусові волокна Citri-Fi знаходять широке застосування у виробництві кондитерської, м’ясної, молочної, олійно-жирової, рибної, при виробництві снеків, хлібобулочної продукції, продуктів функціонального призначення, морозива, сухих сумішей, а також продуктів швидкого приготування. Особливо цінні цитрусові волокна Citri-Fi у виробництві вегетаріанських продуктів, бо надає унікальні можливості для імітації м’ясних і рибних продуктів.

Дозування внесення цитрусового волокна становить (0,1-3%) від ваги готового продукту і залежить від складу рецептури, якості вихідної сировини, вимог клієнта до готового продукту.

Властивості харчових цитрусових волокон “Citri-Fi”:

  • Повністю натуральні. Неалергенні. Кошерні. Халяльні.
  • Не містять ГМО
  • Висока вологоутримуюча та жирозв’язувальна здатність
  • Нейтральний запах та смак
  • Збільшення виходу продукту
  • Стабілізуючі, структуроутворюючі, емульгуючі властивості
  • Поліпшення органолептичних властивостей
  • Мають антиоксидантну дію і уповільнюють розвиток мікроорганізмів через зниження активності води
  • Збільшення строків зберігання продукції;
  • Стійкі до високих температур, до процесів розморожування та заморожування.
  • Запобігають утворенню кристалів при заморожуванні;
  • Стійкість до багатьох інгредієнтів кінцевого продукту;
  • Зменшується калорійність та харчова цінність продуктів;
  • Мають лікувально-профілактичні властивості та збагачені корисною для організму дієтичною клітковиною

 

Більшість виробників харчових волокон намагаються збільшити вологоутримуючу здатність за рахунок зменшення розмірів частинок волокна. Така клітковина поглинає і тримає велику кількість води лише на початковому етапі, але втрачає значну її частину у процесі обробки та зберігання. Харчові цитрусові волокна Citri-Fi завдяки відкритій та розширеній структурі осередку зв’язують значну кількість води (1 частина волокна з’вязує до 13 частин води) та утримують її протягом усього технологічного процесу виробництва та зберігання продукту.

У лабораторії були проведені експерименти: зразки по 5 грамів різного виду харчового волокна, у тому числі і апельсинового волокна «Citri-Fi», розбавили в 25 грамах води для отримання гомогенної маси і помістили в духовку на 20 хвилин при температурі 152°С. Маса зразків була виміряна спочатку і в кінці процесу, тим самим було обчислено відсоткову втрату виходу продукту:

Види харчових волокон Втрата виходу, %

Citri-Fi 200 FG 29,0%

Citri-Fi 100 29,0%

Citri-Fi 200 30,3%

Citri-Fi 100 FG 31,3%

Citri-Fi 200 М40 31,9%

Citri-Fi 300 FG 34,1%

Citri-Fi 100 М40 35,56%

Citri-Fi 300 М40 36,5%

Морквяна клітковина 39,1%

Целюлоза 50,4%

Вівсяне волокно 54,9%

Пшенична клітковина 58,2%

За результатами експерименту видно, що найменше втрачають воду  зразки із вмістом волокна «Citri-Fi».

ВИРОБНИКИ

Сфери застосування

null

Продукти харчування

null

Алкогольні та безалкогольні напої

null

Фармацевтична та БАД

null

Спортивне та функціональне харчування