Натуральні інгрідіенти для покращення смаку та корисності варених ковбас
Май 14, 2019
Пам’ятаючи своє коріння..
Май 17, 2019
Показать все

Шляхом змін та інновацій..

В рамках підвищення своєї професійної кваліфікації співробітники ТОВ «Компанія Євроімпекс» взяли участь в науково-практичному семінарі «Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з ISO 22000:2018. Ризик-орієнтований менеджмент. Внутрішні аудити систем управління. Національні та міжнародні вимоги до систем управління безпечністю харчових продуктів (HACCP)», який проводився ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ».

У ході семінару розглядалися наступні питання:
— Вимоги чинного законодавства України, зокрема Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. та Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017р.
— Вимоги Європейського законодавства стосовно систем НАССР. Вимоги деяких стандартів ЕС стосовно систем НАССР.
— Системи управління безпечністю харчових продуктів згідно з вимогами ISO 22000:2018. Основні відмінності.
— Система простежуваності. Побудова системи простежуваності відповідно до вимог Регламенту Євросоюзу №178/2002/ЄС та рекомендацій ISO 22005.
— Ключові елементи для перевірки під час внутрішніх аудитів.

В рамках практичних завдань були відпрацьовані такі питання як розроблення програми, графіку та плану аудиту, розроблення чек-листів, реєстрація невідповідностей, складання звітів, перевірка результативності системи вилучення/відкликання продукції з ринку.

Після закінчення навчання всім учасникам були вручені дипломи.